onsdag, september 26, 2012

jo, det var ju det här...

med att bryta mot inköps-stoppet för garn som jag satt upp för resten av detta året.....
Nystanet som jag ändå inte kunde låta bli har nu blivit en halsduk och den är bara sååååååå snygg (om jag får säga det själv ;P)

Garnet heter Batico Sun (färg nr 84) och består av 80% bomull och 20% polyester. Tog en närbild på garnet så man kan se glittret i det som gör det där lilla extra. Det är inget komplicerat mönster - la upp 24 maskor på stickor 10. Första 6 varven och de sista 6 varven är stickade i resårstickning (två aviga och två räta) resten är vanlig rätstickning. 



söndag, september 23, 2012

Sjalar är bra att ha :)

Gjorde precis klar en sjal i bomullsgarn som får skrivas upp på listan över PTG (Projekt Tömma Garnlager). Det är ju en rätt så tråkig titel, men det är desto roligare att göra det.

Denna gången är en sjal stickat i olika bomullsgarner - några halva nystan av Paris bomullgarn och en ett annat ljusgrönt garn som jag inte hade bandet på. Mönstret kommer härifrån och jag använde rundstickor i storlek 5. Kanten är virkad med virknål 4 i av Flox-garn som var kvar efter sommarboleron.


Har ej bestämt mig för om jag ska ha den här själv eller ej - men det är rätt så sommaraktigt så den få ligga till sig till våren så får vi se då :)

onsdag, september 19, 2012

Nr 2 - Tömma Garn-Lager

.....och gissa vad det blev....inte tofflor utan en mössa!
Under hösten och vintern brukar jag få dille på att göra mössor så var ska detta året vara annorlunda?
Men jag har redan bestämt att inte har denna själv (har redan fler stycken sen förra året) så denna hamnar i julklappshögen direkt.

Garnerna är rest från setet som syrran fick och ett annat garn som jag inte hade något band på så ingen mer info där finns att tillgå. Med virknål 5 så blev det en snygg mössa i alla fall.


P.S. Är sugen på att behålla den till mig själv ändå - har lite svårt att slappa taget om de saker jag tillverkar!

söndag, september 16, 2012

Projekt Tömma Garn-lager

.....är nu på gång och första alstret är klart :)

Det är gjort av ett nystan som jag fick av mamma för ca 2 år sen (tiden går fort ibland). Jag virkade en mössa till mig då, men hela nystanet gick inte åt och sen har det bara legat i lådan utan att jag kunde bestämma mig för vad det skulle bli. Men nu har jag fått ändan ur och stickat en halsduk enligt det mönster som kom med garnet. Eftersom det inte är mitt mönster så tänker jag inte skriva ut det här, men det var verkligen lättgjort. Halsduken hann jag sticka på en kväll - kommer nog att bli fler halsdukar gjorda efter detta mönster.

Garnet heter Golden Silver (det står faktiskt så på bandet) och är från Svarta Fåret. består av 44% ull, 44 % akryl och 12 % metall. Jepp - jag skrev inte fel, det ska vara metall. Jag tog en närbild på halsduken så man kan se guld- och silvertrådarna som löper igenom hela (de syns inte så bra på första bilden) och det är jättesnyggt i verkligheten. Blir sugen på att behålla den själv, men jag föredrar att ha längre halsdukar så denna kommer nog att bli en julklapp vad det lider.






tisdag, september 11, 2012

Aj aj - inte bra!


Att jag inte kan låta bli att köpa nytt garn när jag egentligen har infört inköpsförbud för resten av året!
Skulle ju bara ha nya KnitPro stickor när jag var inne i granaffären, men så låg detta snygga garnet bredvid kassan.....vad ska man göra?!?!?

Men det kommer att bli en jättesnygg halsduk i alla fall till mig ;p

söndag, september 09, 2012

Nu så...

.....blir det upppdatering igen :)
Har haft så mycket att göra på jobbet att tid och ork att uppdatera bloggen inte funnits eller räckt till. Såna perioder har man ibland.

Jag har en del udda nystan hemma och nu i höst tänkte jag göra halsdukar, pulsvärmare mm för att bli av med dem. Sen att några av dessa saker eventuellt kan bli presenter eller julkappar gör ju inget heller, passar på att slå flugor i en smäll helt enkelt :)

För någon vecka sen så gjorde jag en Möbishalsduk av restgarnet från en kofta. Ca 2 ½ nystan hade jag kvar och med stickorr nr 10 så går den precis 2 varv runt halsen. Jag stickade den som en längd (resår 3 räta och 3 aviga) och fäste ihop ändarna. Denna kommer jag nog att behålla själv - var ett experiment så finns vissa skavanker på den. Det är nog bara jag som ser dem eftersom jag vet om dem, men känns ändå inte helt okej att ge bort den då. Men nästan gång jag gör en möbishalsduk så vet jag vad jag ska förbättra helt enkelt :)