lördag, januari 28, 2012

Har gått och tänkt på det länge...

...och nu har det äntligen blivit av. Har nu gjort min första basker efter att ha gått och funderat på det sen i höstas. Det var ju lite olika julklappar och annat som fick prioriteras i november och december:)
Det var inte så svårt ändå (hade fått för mig att det skulle vara det av nån anledning) - det gick på några timmar bara.

Använde raggsocksgarn (svarta fårets) färg nr 20 (melerat) & 29 (mörkgrå) med virknål 5.
Mönstret är en blanding av 2 olika mönster samt lite på frihand så och tänker inte ta åt mig äran för det.


fredag, januari 27, 2012

Nånting Blått är klart!!!


Dock har jag inte velat lägga upp bilder på det färdiga resultatet eftersom för mig är hemlis = present. Vill att mottagaren får presenten först innan jag lägger upp bilder på bloggen.

Men det blev i slutändan två mottagare för denna hemlisen. Det är nämligen två mössor - en var till mina syskonbarn :)
Garnerna är restgarner från tröjor som deras mormor redan stickat till dem som jag vet används flitigt så vi bestämde att det skulle bli matchande mössor att ha i skolan och på dagis nu under vintern.






måndag, januari 23, 2012

Present!!


Här kommer en present som min jobbarkompis ska få i födelsedagspresent imorgon. Hon fyller visserligen inte förrän  den 8 februari, men hon vet vad hon kommer att få så behöver inte dra ut på det :) Har ändå slagit in den så hon kan välja att vänta med att öppna den om hon vill.
som sagt så vet hon vad hon ska få eftersom jag för några veckor sa till henne att hon kunde välja vad hon ville ha så skulle jag virka det till henne. Sagt och gjort - nu är det klart!!

Önskelistan bestod av en mössa (mönster från garnstudio) och ett par pulsvärmare med 'hätta'. När det är vinter och man måste ha vantar på sig så är det lite svårt att använda sin smartphone/iphone utan att behöva ta av sig vanten/handsken hela tiden. Nu slipper man det - bara att sticka ut fingret, medans resten av handen hålls varm :)

Jag använde ragssocksgarn som är mjukt och varmt som går att tvätta i tvättmaskinen - det var ett krav från henne. Färgen är Nr 29, tillmössan använde jag virknål 5 och till pulsvärmarna virknål4 ½. Totalt gick det åt 4½ nystan - enligt mönsret till mössan så skulle det behövts 3 nystan, men räckte med två. Nåja, jag kommer nog att kunda använda resterna till nått annat projekt.

Hoppas nu bara hon gillar dem :)


onsdag, januari 18, 2012

Ja, vad ska man göra...

...när man är hemma med akut örininflammation och hål på trumhinnan, ni som råkat ut för det vet hur det är :(.
Fick ju hitta nått att sysselsätta mig med när kan är hemma från jobbet hela dagarna så gjorde klart koftan, så nu är nånting gammalt struken  från listan av pågående projekt.
Mönstret är från Garnstudio.se, gjord i garnet Nepal, färg nr 0206 och virknål 5 i storlek medium. Blev mycket nöjd med resultatet så den kommer att användas ofta i framtiden :)


 

söndag, januari 15, 2012

Nånting bra....

är det väl att vara förkyld och var hemma och ta det lugnt.
Men inte mycket :( (håller ni säker med om) Det enda positiva jag kan säga just nu är att man får gjort en hel del virkning och stickning.
Hemlisen som jag nämnde i föregående inlägg hanns klar - det blev även en ytterligare hemlis färdig-gjord under gårdagen. Dessutom så hann jag göra en fuskkrage igår kväll också :)

Dessa garnerna har legat ett bra tag och jag har inte kunnat bestämma mig för vad jag ska göra med dem. Ofta när jag köper ett garn så har jag nån idé om vad det ska bli (även om det i slutändan blir nåt helt annat), men i detta fallet så gillade jag dem så mycket att jag köpte det ändå!
Det är egologiskt alpaca garn från Viking (Eco-Alpaca kallas det) och det är såååååå mjukt och lent mot huden.

Jag la upp 40 maskor på stickor 10 och stickade sen resår-stickning (1 rät och 1 avig) tills garnet tog slut. Efter avmaskingen så sydde jag ihop ändarna med ändtråden med hjälp av ryanål.
Använde dubbelt garn (färg 402 - vitt & färg nr 408 - ljusbrunt).

Hoppades först att det skulle bli en tubhalsduk, men garnet var inte tillräckligt långt. Men tycker faktiskt att det blev bättre så här - behöver ju bara vika den dubbel istället och så ser den helt annorlunda ut (som så bild nr 2)!

fredag, januari 13, 2012

Nånting nytt, nånting gammalt och nånting blått....

...är en rätt så passande beskriving av mina tre pågående projekt som jag hållt på med i veckan istället för att uppdatera bloggen :)

Nånting Nytt:
Min "buss-stickning" (stickar lite på den varje dag på bussen på väg till jobbet och på hemvägen) Ska bli en tubhalsduk är det tänkt. Tack vare rundstickorna är den lätt att snabbt ta upp ur väskan och lägga ner den igen.

Nånting Gammalt:
En kofta som snart är klar. Bara halva vänsterarmen och fästa alla trådarna kvar. Hur kan den kallas nånting gammalt då?
Jo - det är Nepal-garnet som nästan var en färdig kofta i innan som nu fått nytt format. Denna modellen är jag nöjd med till skillnad från den förra så denna kommer att behållas.


Nånting Blått:
Är en hemlis än så länge så visar inte mer än så här nu :)


lördag, januari 07, 2012

Ojdå!!

Märkte häromdan att jag lyckats med konststycket att ha slitit hål på den ena av mina tofflor....
Sånt går ju inte för sig så det var bara att göra ett par till :). Tur att jag hade kvar Samo-garnet samt eskimo-garn från halsvarmaren som jag repade upp i december.

Samma mönster som innan, men gjorde en lite störrre sula undertill som jag fäste med smygmaskor (blev lite konstigt med den blåa randen, men jag ska ju bara ha dem hemma så då gör det inte så mycket tycker jag.

onsdag, januari 04, 2012

Födelsedagspresent!

Min svåger fyllde år precis efter nyår och då skulle han ju självklart ha en virkad halsduk för vintern tyckte jag.

Garnet heter 'Sport' från Falk Garn, färg nr 219. Med virknål 5 så gick det åt 3 nystan. Den är ca 165 cm lång (utan fransar) och ca 20 cm bred.

(Pappa agerar fotomodell.)

Gjorde den enligt samma mönster som pappas och det är så enkelt och snabbt att göra att det nästan pinsamt. Pappas halsduk tog en kväll att göra och denna tog lite längre, men inte mycket.

Den virkas på längden enligt följande:
Varv 1: gör en lång rad med luftmaskor till önskad längd
Varv 2: börja i tredje lm från nålen och virka halvstolar längs med hela längden
Varv 3: vänd arbetet och virka 2 lm i början på nästa varv - virka halvstolpar i bakre maskbågen hela varvet
Upprepa varv 3 tills halsduken är av önskad bredd. Gör fransar och fäst garn-trådarna.
Ett litet tips är att sista halvstolpen på varje varv virkas i båda maskbågarna, så får man lite stadigare kant att fästa fransarna i.

måndag, januari 02, 2012

Nu så...

...är den klar :)

Vad då kan man undra?

Jo, min nya tubhalsduk så klart! Nu går den två varv runt halsen igen som den ska. (Hoppas bara att den nu inte töjer sig lika mycket denna gången).
Med virknål 10 så blev den ca 130 cm lång och 23 cm bred.