torsdag, oktober 31, 2013

Dags för mössor igen......och en halsduk!

Jo, det var ju det här med mössor......nu när hösten har börjat och vintern närmar sig så stickar eller virkar jag en massa mössor. Jag använder nästan aldrig mössa så förstår inte varför jag nödvändigtvis måste göra dem, men jag kan inte låta bli helt enkelt. Om inte annat så kan det bli presenter nån gång......

Nu har jag stickat två stycken till och med av lite olika restgarner (akryl) jag hade hemma - men det är mer barn-storlek än vuxen storlek på dem så kanske mina syskonbarn (en pojke och en flicka) vill ha varsin ny?

Den grön-vita är stickad med stickor 3 enligt detta mönster och den vita med stickor 4 (eget på hittat mönster - men ej nedskrivet).
Halsduken är till mig själv att ha i vinter. En härva Duo från Järbo (färg nr 64280) med stickor 6 gick det åt.
Jag behöver faktiskt en ny halsduk för i år och jag passade på att lära mig hur man gör flätor utan flätsticka samtidigt    (bra sätt att 'nöta' in det i skallen)
Garnstudio har några jättebra instruktionsvideos på deras hemsida där de visar hur man stickar flätor utan flätsticka vilket jag tycker är underbart att slippa använda. Den var bara ivägen hela tiden för mig
Jag rekommenderar verkligen att lära sig hur man gör det. Det var inte svårt alls!

Länk - fläta över 2 maskor
Länk - fläta över 4 maskor


 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar